Het wijnhuis van Walter Buchegger is afkomstig uit het Oostenrijkse Kremstal. Walter maakt Grüner Veltliner van heel fris tot heel rijk en ook zeer strakke en elegante Rieslings. Naast de traditionele Zweigelt, heeft hij ook nog Cabernet Sauvignon en Merlot aangeplant staan. In 2006 verhuiste hij zijn bedrijf van Gedersdorf naar Dross waar hij een gloednieuw wijnbedrijf liet neerzetten, welke volledig is uitgerust met de nieuwste en dus toekomstbestendige machines.
De 10 hectare wijngaarden werden in 2008 uitgebreid met nog 1 extra hectare van wijngaard Gebling. Walter Buchegger heeft inmiddels percelen op de volgende wijngaarden: Holzgasse, Gebling, Pfarrweingarten en Vordernberg voor met name de Grüner Veltliners en de Lössterrassen, Gebling, Tiefenthal en Moosburgerin voor de Rieslings. Verder heeft hij Zweigelt van de wijngaard Weitgasse en Merlot van de Tiefenthal wijngaard.
Buchegger's wijngaarden hebben stuk voor stuk unieke eigenschappen die elke wijn een andere signatuur meegeven. Verder werken ze bij Weingut Buchegger wijnen volledig biologisch, maar vermelden ze dit niet op het etiket, omdat ze dit de normaalste zaak van de wereld vinden. Het is niet verwonderlijk dat de Buchegger wijnen al vele jaren in de prijzen vallen bij de verschillende wijncompetities, zowel in Oostenrijk als internationaal gezien. Walter Buchegger behoort tot de 3 beste producenten van het Kremstal.