Trentino Alte Adige

Deze wijnstreek wordt gevormd door de Alte Adige in het noorden en de Trentino streek in het zuiden. Beide dus een aparte wijnstreek die nagenoeg altijd in een adem met elkaar verbonden worden. De wijnstreek in zijn geheel kent het hoogste perecentage aan DOC's. Waarbij uiteraard meteen de vraag rijst of dit als positief of negatief moet worden gezien. De streek staat er namelijk om bekend dat het vooral luistert naar wat er op wijngebied in de mode is dan dat het kijkt naar welke druiven er het beste bij de streek passen. Uiteraard zijn er hierop de bekende uitzonderingen en gelukkig is de Letrari familie daar een van.

In bijna alle wijngaarden wordt het zogenaamde Pergolasysteem gebruikt omdat het 's morgens nogal vochtig kan zijn en zo het vocht sneller weg kan. Paolo gaf overigens ook ruiterlijk toe dat het Pergolasysteem ook een economische factor in zich droeg. In dit gebied kan er namelijk bijzonder weinig machinaal gedaan worden en het werken in de wijngaard is een stuk makkelijker (en dus sneller) als de druiven wat hoger hangen.

Er staan veel internationale variëteiten aangeplant maar ook behoorlijk wat druiven die "native" voor de regio zijn. Denk hierbij aan Lagrein, Marzemino en Teroldego. Verder wordt er in Trentino onder de naam Trento DOC een meer dan behoorlijke mousserende wijn gemaakt.

Er zijn geen producten van deze wijnstreek.
Trentino Alte Adige - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2023 - gosidesign