Reisverslag Frankrijk Juni 2017

Af en toe moet ik natuurlijk even polshoogte gaan nemen bij mijn producenten, en deze 10 dagen zijn al mijn Franse vrienden aan de beurt. Uiteraard probeer ik het zakelijke zoveel mogelijk te combineren met het aangename. Mijn trip begon vorige week in de Alsace waar ik met 11 vrienden een heerlijk golftripje had gepland in de buurt van Colmar. Uiteraard met de gedachte dat we Domaine Rieflé met een bezoekje konden vereren. Paul Rieflé heeft ons weer fantastisch opgevangen en naast de wijngaarden en de kelder kregen we ook een mooie proeverij voorgeschoteld van zowel de nieuwste jaargangen als ook wat perfect gerijpt ouder spul.

Na dit tripje ben ik alleen verder gegaan naar Dom Caudron in de Champagne, waar Bastien en ik samen een belangrijke delegatie van vaktijdschrift Perswijn hebben ontvangen voor een rondleiding en proeverij. Met hopelijk als gevolg dat we binnenkort uitgebreid worden besproken in de Perswijn. Na deze pitstop doorgereden naar Chablis en Sancerre om nieuwe wijnhuizen te zoeken. (Helaas nog niks gevonden!) Maar uiteraard wel weer veel opgestoken van de verschillende bezoeken.

Vandaag even een door Bas verplichte “werkdag” om jullie op de hoogte te houden en wat andere wijnaangelegenheden te regelen en dan vanaf morgen door naar Deux Ruisseaux (Languedoc), Domaine de Bérane (Rhône) en Thierry Drouin (Bourgogne).

Proost en kom volgende week gezellig langs bij onze open loods. De bus ligt vol met nieuw en lekker rood en goudgeel vocht.

Andor

Reisverslag Frankrijk Juni 2017 © 2021 - gosidesign