Mousserende Wijn zoeken

Pinot Noir Brut Nature 2008 | Mousserende wijn | Spanje
€ 21,00

Maria Casanovas, Pinot Noir Brut Nature 2008 | Mousserende wijn | Spanje

Spanje | Droog, Mousserend

Hele krachtige rode mousserende wijn gemaakt van 100% Pinot Noir. Vooral goed inzetbaar aan tafel bij carpaccio en gerookte eendenborst.

Wijnhuis Maria Casanovas
Land Spanje
Streek Penedes
Wijnsoort Droog, Mousserend
Druivensoort Pinot Noir
Jaar 2008
Gerechten Gevogelte, Wit Vlees, Pasta, Aperitief
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Maria Casanovas, Pinot Noir Brut Nature 2008
Spanje, Catalunya (Cava D.O.)
Alcohol: 11,5%
Druiven: Pinot Noir

Kleur:

Donker roze, zelfs bijna tegen rood aan. Hele fijne en persistente mousse.

Geur:

De rode vruchtjes domineren de geur. Met name besjes, rode kersjes en lichtjes wat aardbeien.

Smaak:

Strak droog met erg mooi het verfrissend zuur aan de zijkant van de wangen. De Mousse is verfijnd en houdt door de hele mond aan. Ook in de smaak aroma’s van rode vruchtjes (aardbei, bessen, licht cassis). Nu ook wat bittertonen van de Pinot Noir wat het geheel een redelijk volle body geeft ondanks de hoge zuurgraad.

Beschrijving:

Deze Cava is minder geschikt als aperitief maar des te meer geschikt als een echte maaltijdbegeleider. Carpaccio van het rund is een supercombi. Ook Pata Negra en vers gemaakte pasta met truffel zijn echte aanraders. Omdat Maria Casanovas geen dosage toevoegt getuigen al haar Cava’s van extreme frisheid en staan ze bol van het fruit.

Maria Casanovas

Maria Casanovas is een klein Cava huis dat inmiddels in handen is van de kinderen van de oprichtster (Maria Casanovas). Zij leggen zich toe op het maken van Cava van zeer hoogstaande kwaliteit en in principe altijd zonder noemenswaardige dosage. Extreem pure, elegante en compleet droge Cava dus. Het feit dat ze als huiscava geschonken werden in een van 's werelds beste restaurants (El Bulli) bewijst dit wel. Daarnaast zijn ook de punten die Robert Parker (samen met Jancis Robinson de autoriteit op het gebied van wijnen beoordelen) de Cava's heeft gegeven veelzeggend.

Hier op de foto Rosa Casanovas die samen met haar broers het bedrijf runt. Ze laat ons hier een fles van de nieuwe Glac Rosé zien die ligt te wachten op degorgement.

Penedes

Wine region Penedes borders the Mediterranean sea and has expanded in the last couple of years into one of the most important wine regions of Spain. This area has a mild climate, making it very suitable for cultivating grapes. Closer to the coast the wheather is warmer, resulting in full-bodied, powerful red wines. Contrarily, more landinward we find vineyards that are more uphill and as a result have lower temperatures, making it appropriate for white wine production.

Almost 90% of the Cavas from Spain are produced in the Penedes region.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Pinot Noir Brut Nature 2008 | Mousserende wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2019 - gosidesign