Volle en zachte aroma’s van rijpe kers, zwarte bes en braam. Ook subtiele hints van rook, waarschijnlijk als resultaat van de 18 maanden op eikenhout, wat de wijn complexer en dus interessanter in de neus maakt.
Wijnhuis | Weingut Lehner |
Land | Oostenrijk |
Streek | Weinviertel |
Smaak | Rood |
Wijnsoort | Droog |
Druivensoort | Sankt Laurent |
Jaar | 2015 |
Gerechten | Rood Vlees, Gevogelte, Pasta |
Weingut Lehner, Sankt Laurent Tradition 2015
Oostenrijk, Weinviertel
Alcohol: 13%
Druiven: 100% Sankt Laurent
Extra Informatie: 18 maanden houtopvoeding op grote eikenhouten vaten.
Kleur:
Geuren:
Volle en zachte aroma’s van rijpe kers, zwarte bes en braam. Ook subtiele hints van rook, waarschijnlijk als resultaat van de 18 maanden op eikenhout, wat de wijn complexer en dus interessanter in de neus maakt.
Smaken:
Boterzachte tannines van het hout, wat de wijn een fluweelzacht mondgevoel geeft. Dezelfde volle smaken van het fruit als in de aroma’s, maar het zwarte fruit (braam) komt hier wel sterker naar voren. Een knap lange, maar zachte afdronk maakt het plaatje compleet.
Extra Beschrijving:
Elegant gemaakte wijn van de inheemse druif Sankt Laurent. Fluweelzacht in de mond, maar met voldoende structuur door het karakter van de druif en de houtopvoeding. Ideaal te combineren met gegrild gevogelte of met even zacht hertenvlees met chocoladejus!
d
The Weinviertel is the largest wine region in Austria, located between the Danube and the border with Czech Republic in the complete north-eastern end of Austria. We find a great diversity in grape varieties, although the Grüner Veltliner is the most common here. But also Zweigelt, St. Laurent and Pinot Noir are often found and produce surprisingly good wines.
In this region you will find many family companies in which the newest generation often has started to run the winery at a very young age. The combination of centuries old traditions from the families, combined with the knowledge and experience of the current modern wine business ensures the production of unique wines, that are full of flavour, always surprising and never too much!
Weinviertel was the first region with an own DAC for their Riesling and Grüner Veltliner wines, and recently also with their Reserve category.