Rode Wijn zoeken

Priorat 2006 | Rode wijn | Spanje
€ 21,00

Genium Celler, Priorat 2006 | Rode wijn | Spanje

Spanje | Rood | Droog

Krachtig, vol en complex. Stoere wijn en heerlijk bij een goede gegrilde steak!

Scores:

90pt Robert Parker
90pt Wine Advocate
90pt International Wine Cellar


 

Wijnhuis Genium Celler
Land Spanje
Streek Priorat
Smaak Rood
Wijnsoort Droog
Druivensoort Merlot, Syrah, Grenache, Cariñena
Jaar 2006
Gerechten Wild, Rood Vlees, Kaas
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Genium Celler 2006
Spanje, Priorat D.O.Q.
Alcohol: 14,5%
Druiven: 60% Grenache, 15% Merlot, 20% Carignan, 5% Syrah
Houtlagering: 10 maanden in Frans eiken (Allier)

Kleur:
Donker bordeauxrood met een mooie heldere rode kersengloed aan de rand.

Geur:
Zeer verleidelijke en warme geur met heel veel rijp rood fruit zoals bessen en kersen. Dit wordt direct opgevolgd door het zwarte fruit zoals bosvruchten en bramen. Dit alles vermengd met specerijen en een lichte vanilletoets van het hout. Ook hints van  toast en cacao.

Smaak:
Droog, fruitig, kruidig en zeer krachtig. Het hoge alcoholgehalte helpt hier duidelijk het warme mondgevel te versterken maar is geenszins buitenproportioneel aanwezig.  Veel kersen, bessen en bosvruchten in de smaak, vermengd met veel kruidigheid en vanille. Tannine zijn aanwezig maar bijna overrijp. Zeer goede balans tussen de zuren het fruit en de alcohol eindigend in een zeer lange finale. De 10 maanden houtopvoeding zijn duidelijk terug te proeven en maken het geheel perfect af.

Beschrijving:
Vol en stevig glas wijn met veel karakter. Sappig fruit gecombineerd met de stevigheid van de houtopvoeding. Echte dinerwijn die prima ingezet kan worden bij de zwaardere gerechten. Rood vlees en wild zullen het goed doen. Beetje beluchten kan geen kwaad. In de zomer even terugkoelen en je hebt de ideale partner voor bij de BBQ.

Genium Celler

In 2002, six families with a longstanding tradition in the wine culture gathered together in the municipality of Poboleda (Priorat, Spain) in order to produce a high-quality wine. They did so with supervision of the oenologist Roser Amoròs.
The wine cellar is located in the centre of the village, attached to a house that used to be the first settlement of the Cartesian monks of Scala Dei.
Although the cellar is relatively small, the facilities are provided with the last technological gadgets. They use tanks made of special stainless steel that have a larger than normal diameter, in order to promote the natural aromas of the products.

The vines are mostly of Grenache and Cariñena, and to a lesser extent of Merlot, Syrah and Cabernet Sauvignon for the red wines, and Pedro Ximenez and white Grenache for the white wines. Because an important part of the production is approved and acknowledged by the CCPAE (Catalonian board of biological agricultural production), a biological wine is established.

Priorat

Priorat is a small, rough area in Catalonia, south of Barcelona. Here we find the heart of the Spanish wine culture and production. The volcanic soil in Priorat contains a lot of ferrous slate. These slates are approximately 50cm thick, and they roots of the vines need to grow far into the grounds in order to find sufficient water, nutrients and minerals. This all contributes to the tasting sensation of the wines from this region. The most important grape from Priorat is the Garnacha. The purplish wine is truly full-bodied with ripe red fruits and light spices, but also very smooth and well-balanced.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:




Priorat 2006 | Rode wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2019 - gosidesign