In 2002 zijn 6 families met een lange traditie in de wijncultuur in de gemeente van Poboleda (Priorat) Spanje met elkaar verenigd om een kwaliteitswijn te maken. Dit alles onder toeziend oog van oenologist Roser Amoròs.
De wijnkelder is gelegen in het centrum van het dorp, gevestigd in een gelijkvloers huis die de eerste nederzetting van de Cartusians Monniken van Scala Dei was.
Hoewel het een kleine kelder is, zijn de voorzieningen van de laatste nieuwe technologische snufjes voorzien. Er wordt gebruik gemaakt van speciale roestvrij stalen tanks van een grotere diameter dan gebruikelijk om de aroma's van het product te bevorderen.
De wijnstokken zijn voornamelijk van Grenache en Cariñena en een kleiner aandeel van Merlot , Syrah en Cabernet Sauvignon voor de rode wijnen en Pedro Ximenez en witte Grenache voor de witte wijnen. Doordat een belangrijk deel van de productie is goedgekeurd en erkend door de CCPAE ( Catalaanse Raad van biologische landbouwproductie ), is er een biologische wijn onstaan.