Burgenland

In Burgenland, iets onder Wenen veroorzaakt de NeusiedIersee een ideaal microklimaat voor de wijnbouw. De wijngaarden op de moerassige gronden rondom het meer bieden goede omstandigheden voor de edele rotting. De droge witte wijnen uit Burgenland zijn fris en levendig, de rode wijnen elegant en fruitig. Burgenland bestaat uit 4 gebieden:

NeusiedIersee ligt tussen de oevers van het meer en de Hongaarse grens. De 9100 hectare wijn brengen zowel frisse witte wijnen als krachtige rode wijnen voort. Vooral de Zweigelt begint een eigen reputatie op te bouwen. Natuurlijk mogen we ook de geweldige zoete wijnen uit Neusiedlersee niet vergeten.

Op de uitlopers van het Leithagebergte, ten westen van het meer, ligt NeusiedIersee-Hügelland, waar de echte Oostenrijkse allrouners op wijngebied zijn gevestigd. In Neusiedlersee-Hügelland combineren jonge wijnmakers innovatie met respect voor eeuwenoude tradities. Geen ander wijngebied in het land herbergt zoveel verschillende soorten wijnen en druiven als dit 4.150 hectare tellende wijngebied.

In de 2.100 hectare wijngaarden van het Mittelburgland draait alles om één druif: Blaufränkisch. In vier stadjes vind je de belangrijkste producenten.

Het is een van Oostenrijks kleinste wijngebieden, maar Südburgenland heeft veel te bieden. De streek telt slechts 500 hectare wijngaard, maar het overgrote deel is aangeplant op één plek: de Eisenberg. Met name Blaufränkisch geeft een heel uniek kruidige en minerale stijl. Daarnaast levert Südburgenland frisse, witte wijnen.

Aantal weergegeven:
Sorteer op:
Eisenberg Reserve Senior 2014 | Rode Wijn | Oostenrijk
Complexe, volle wijn en duidelijk een Blaufränkisch van topkwaliteit. Kruidig, rokerig en wat een wa....
Oostenrijk | Rood | Droog
€ 32,50
Excl. BTW: € 26,86
Burgenland - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2023 - gosidesign