Witte wijn zoeken

Malvasia 2015 | Witte wijn | Spanje
€ 10,50

Bodegas Verum, Malvasia 2015 | Witte wijn | Spanje

Spanje | Wit | Droog

Een jeugdige wijn, maar door de Malvasia ook zeer aromatisch en uitgesproken. Hierdoor fris en complex tegelijkertijd, wat deze Malvasia goed inzetbaar maakt aan tafel. Denk hierbij aan salades, zachte kazen en witte visgerechten.

Wijnhuis Bodegas Verum
Land Spanje
Streek La Mancha
Smaak Wit
Wijnsoort Droog
Druivensoort Malvasia
Jaar 2015
Gerechten Vis met beurre blanc, Zachte Kazen, gegrilde sardines, Gegrilde kip
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Bodegas Verum, Malvasia 2015
Spanje, La Mancha
Alcohol: 12,5%
Druiven: 100% Malvasia

Kleur:
Citroengeel met groene schakering.

Aroma’s:
Zeer aromatisch uitgesproken neus, met uitgesproken fruitige aroma’s van rijpe steenvruchten, citroen en subtiele hints van peer. Tonen van bloemigheid met aroma’s van jasmijn en rozen, wat de wijn interessant en wat complexer maakt. In de neus een mooie aromatische wijn.

Smaken:
In de mond een medium intensiteit van smaken en lekker verfrissend met ragfijne zuren. Romig mondgevoel. Eerst komt de citroen, direct daarna de rijpe steenvruchten en in de afdronk ook weer subtiele tonen van peer. In de afdronk komt ook weer de jasmijn en roos naar voren. Hierdoor een interessante en lange afdronk.

Extra beschrijving:
Een jeugdige wijn, maar door de Malvasia ook zeer aromatisch en uitgesproken. Hierdoor fris en complex tegelijkertijd, wat deze Malvasia goed inzetbaar maakt aan tafel. Denk hierbij aan salades, zachte kazen en witte visgerechten.

Bodegas Verum

Bodegas Verum is gelegen in Tomelloso te La Mancha, één van de grootste wijnbouwregio's in de wereld. De filosofie van het wijnhuis is dat wijn maken moet gebeuren in de wijngaarden en niet of zo min mogelijk in de kelders. Veel van de wijnstokken van Bodegas Verum zijn meer dan 50 jaar oud, wat zorgt voor complexe en geconcentreerde wijnen. Wijn wordt bij Bodegas Verum dan ook gezien als een reflectie van het land en de lessen geleerd in het verleden.

Vanuit die principes werkt Bodegas Verum elke dag om wijnen te maken die dit reflecteren, wijnen van kwaliteit en hun eigen karakter. De druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt en naast de traditionele wijnen worden ook innovatievere wijnen gemaakt. Wij zijn heel blij met de wijnen van Bodegas Verum, met hun eigen karakter en mooie expressiviteit. 

Hiernaast werkt Bodegas Verum ook samen met Bedega Del Rio Elorza in het zuiden van Argentinië: Patagonië. In dit koele klimaat maken ze mooi elegante stijlen Malbec, Pinot Noir en Chardonnay. Zeker het proberen waard!

La Mancha

La Mancha is het centrale wijngebied van Spanje en met 20 miljoen hectoliter wijnproductie per jaar het meest productieve wijnbouwgebied. Hier werd tot voor kort bijna alleen Airén verbouwd, een rode wijndruif die resistent is tegen wijnluis, en samen met de hoge temperaturen en de lage grondprijzen had dit als gevolg dat in La Mancha bijna alleen maar bulkwijnen werden geproduceerd. Tegenwoordig wordt er in deze regio weer meer geëxperimenteerd met meer verscheidene wijndruiven en lagere opbrengsten, waardoor er steeds meer kwaliteitswijnen worden gemaakt. Bodegas Yuntero is hier een goed voorbeeld van en is prijs-kwalitatief erg aantrekkelijk door de goedkope grondprijzen die La Mancha kenmerken, maar ook Bodegas Verum maakt prachtige wijnen die land en familiehistorie reflecteren.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Malvasia 2015 | Witte wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2023 - gosidesign