Witte wijn zoeken

Sauvignon Blanc & Gewürztraminer 2017 | Witte wijn | Spanje
€ 10,00

Bodegas Verum, Sauvignon Blanc & Gewürztraminer 2017 | Witte wijn | Spanje

Spanje | Wit | Droog

Heerlijke verfrissende combinatie van deze twee druiven. De ene geeft mooie zuren en fris fruit, de andere juist rijpe tropische tonen en bloemigheid. In één woord: heerlijk!

0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Bodegas Verum, Sauvignon Blanc & Gewürztraminer 2017
Spanje, La Mancha
Alcohol: 12%
Druiven: 70% Sauvignon Blanc & 30% Gewürztraminer

Kleur:
Citroengeel met gouden schakering.

Aroma’s:
Intens geurige wijn die direct de impressie van citroen, mango en passievrucht geeft. Ruikt heel verfrissend, met tonen van witte bloemen, specerijen en mineralen. Goed in balans!

Smaken:
Vol mondgevoel met goede zuren geven deze wijn veel verfijning en lengte. Smaken van rijpe citroen en tropisch fruit als passievrucht, mango en perzik. Heerlijk lange afdronk, waarbij tonen van de bloemigheid en specerijen naar voren komen.

Extra beschrijving:
De Sauvignon Blanc geeft deze wijn frisheid en mineraliteit, terwijl de Gewürztraminer zorgt voor rijpere en tropische tonen. Goed in balans gemaakte wijn en daardoor een plezier om te drinken. Combineer met vettere visgerechten of bij gekruid gevogelte.

Bodegas Verum

Bodegas Verum is gelegen in Tomelloso te La Mancha, één van de grootste wijnbouwregio's in de wereld. De filosofie van het wijnhuis is dat wijn maken moet gebeuren in de wijngaarden en niet of zo min mogelijk in de kelders. Veel van de wijnstokken van Bodegas Verum zijn meer dan 50 jaar oud, wat zorgt voor complexe en geconcentreerde wijnen. Wijn wordt bij Bodegas Verum dan ook gezien als een reflectie van het land en de lessen geleerd in het verleden.

Vanuit die principes werkt Bodegas Verum elke dag om wijnen te maken die dit reflecteren, wijnen van kwaliteit en hun eigen karakter. De druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt en naast de traditionele wijnen worden ook innovatievere wijnen gemaakt. Wij zijn heel blij met de wijnen van Bodegas Verum, met hun eigen karakter en mooie expressiviteit. 

Hiernaast werkt Bodegas Verum ook samen met Bedega Del Rio Elorza in het zuiden van Argentinië: Patagonië. In dit koele klimaat maken ze mooi elegante stijlen Malbec, Pinot Noir en Chardonnay. Zeker het proberen waard!

La Mancha

La Mancha is het centrale wijngebied van Spanje en met 20 miljoen hectoliter wijnproductie per jaar het meest productieve wijnbouwgebied. Hier werd tot voor kort bijna alleen Airén verbouwd, een rode wijndruif die resistent is tegen wijnluis, en samen met de hoge temperaturen en de lage grondprijzen had dit als gevolg dat in La Mancha bijna alleen maar bulkwijnen werden geproduceerd. Tegenwoordig wordt er in deze regio weer meer geëxperimenteerd met meer verscheidene wijndruiven en lagere opbrengsten, waardoor er steeds meer kwaliteitswijnen worden gemaakt. Bodegas Yuntero is hier een goed voorbeeld van en is prijs-kwalitatief erg aantrekkelijk door de goedkope grondprijzen die La Mancha kenmerken, maar ook Bodegas Verum maakt prachtige wijnen die land en familiehistorie reflecteren.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Sauvignon Blanc & Gewürztraminer 2017 | Witte wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2023 - gosidesign