Rode Wijn zoeken

Reserva Familiar Tempranillo V 2010 | Rode Wijn | Spanje
€ 30,00

Bodegas Verum, Reserva Familiar Tempranillo V 2010 | Rode Wijn | Spanje

Spanje | Rood | Droog

Ondanks de intensiteit een heel elegante wijn met veel lengte. Vorig jaar winnaar van de 90 Gold Club Medal bij Gilbert & Gaillard. Heerlijk bij harde kazen of bij sterk gegrild en gekruid rood vlees. 

0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Bodegas Verum, Reserva Familiar Tempranillo "V" 2010
Spanje, La Mancha
Alcohol: 14,5%
Druiven: 100% Tempranillo.
Extra: 18 maanden vergisting op vierkante “Roc Cuve” Franse barrique van 340 liter, extra strenge selectie druiven.

Kleur:
Robijnrood.

Aroma’s:
Intense aroma’s van fruit als rode bessen, rijpe kersen, bramen en pruimen. Hints van drop en pure chocolade. Zeer goed verweven aroma’s van hout als vanille en ceder. Ondanks de kracht toch heel elegant in de neus.

Smaken:
Sterke intensiteit van fruitsmaken, specerijen en hout. Direct in de mond een explosie van rood en zwart fruit, met rode bessen en kersen die de meest dominante rol aannemen. Tonen van braam, drop en chocolade en volmondige smaken van vanille en ceder. Superelegante smaakbeleving met indrukwekkend lange en complexe afdronk.

Extra beschrijving:
Ondanks de intensiteit toch een heel elegante wijn met veel lengte. Vorig jaar winnaar van de 90 Gold Club Medal bij Gilbert & Gaillard. Heerlijk bij harde kazen of bij sterk gegrild en gekruid rood vlees. 

Bodegas Verum

Bodegas Verum is gelegen in Tomelloso te La Mancha, één van de grootste wijnbouwregio's in de wereld. De filosofie van het wijnhuis is dat wijn maken moet gebeuren in de wijngaarden en niet of zo min mogelijk in de kelders. Veel van de wijnstokken van Bodegas Verum zijn meer dan 50 jaar oud, wat zorgt voor complexe en geconcentreerde wijnen. Wijn wordt bij Bodegas Verum dan ook gezien als een reflectie van het land en de lessen geleerd in het verleden.

Vanuit die principes werkt Bodegas Verum elke dag om wijnen te maken die dit reflecteren, wijnen van kwaliteit en hun eigen karakter. De druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt en naast de traditionele wijnen worden ook innovatievere wijnen gemaakt. Wij zijn heel blij met de wijnen van Bodegas Verum, met hun eigen karakter en mooie expressiviteit. 

Hiernaast werkt Bodegas Verum ook samen met Bedega Del Rio Elorza in het zuiden van Argentinië: Patagonië. In dit koele klimaat maken ze mooi elegante stijlen Malbec, Pinot Noir en Chardonnay. Zeker het proberen waard!

La Mancha

La Mancha is het centrale wijngebied van Spanje en met 20 miljoen hectoliter wijnproductie per jaar het meest productieve wijnbouwgebied. Hier werd tot voor kort bijna alleen Airén verbouwd, een rode wijndruif die resistent is tegen wijnluis, en samen met de hoge temperaturen en de lage grondprijzen had dit als gevolg dat in La Mancha bijna alleen maar bulkwijnen werden geproduceerd. Tegenwoordig wordt er in deze regio weer meer geëxperimenteerd met meer verscheidene wijndruiven en lagere opbrengsten, waardoor er steeds meer kwaliteitswijnen worden gemaakt. Bodegas Yuntero is hier een goed voorbeeld van en is prijs-kwalitatief erg aantrekkelijk door de goedkope grondprijzen die La Mancha kenmerken, maar ook Bodegas Verum maakt prachtige wijnen die land en familiehistorie reflecteren.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Reserva Familiar Tempranillo V 2010 | Rode Wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2023 - gosidesign