Mousserende Wijn zoeken

Gran Cueva 2007 | Mousserende wijn | Spanje
€ 17,50

Bodegas Verum, Gran Cueva 2007 | Mousserende wijn | Spanje

Spanje | Droog, Mousserend

Cava gemaakt met de "methode traditionelle", met een 2de gisting op de fles van 34 maanden. Dit samen met de 100% Chardonnay samenstelling zorgt voor een delicate, karaktervolle Cava.

Wijnhuis Bodegas Verum
Land Spanje
Streek La Mancha
Wijnsoort Droog, Mousserend
Druivensoort Chardonnay
Jaar 2007
Gerechten Aperitief
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Bodegas Verum

Bodegas Verum is gelegen in Tomelloso te La Mancha, één van de grootste wijnbouwregio's in de wereld. De filosofie van het wijnhuis is dat wijn maken moet gebeuren in de wijngaarden en niet of zo min mogelijk in de kelders. Veel van de wijnstokken van Bodegas Verum zijn meer dan 50 jaar oud, wat zorgt voor complexe en geconcentreerde wijnen. Wijn wordt bij Bodegas Verum dan ook gezien als een reflectie van het land en de lessen geleerd in het verleden.

Vanuit die principes werkt Bodegas Verum elke dag om wijnen te maken die dit reflecteren, wijnen van kwaliteit en hun eigen karakter. De druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt en naast de traditionele wijnen worden ook innovatievere wijnen gemaakt. Wij zijn heel blij met de wijnen van Bodegas Verum, met hun eigen karakter en mooie expressiviteit. 

Hiernaast werkt Bodegas Verum ook samen met Bedega Del Rio Elorza in het zuiden van Argentinië: Patagonië. In dit koele klimaat maken ze mooi elegante stijlen Malbec, Pinot Noir en Chardonnay. Zeker het proberen waard!

La Mancha

La Mancha is het centrale wijngebied van Spanje en met 20 miljoen hectoliter wijnproductie per jaar het meest productieve wijnbouwgebied. Hier werd tot voor kort bijna alleen Airén verbouwd, een rode wijndruif die resistent is tegen wijnluis, en samen met de hoge temperaturen en de lage grondprijzen had dit als gevolg dat in La Mancha bijna alleen maar bulkwijnen werden geproduceerd. Tegenwoordig wordt er in deze regio weer meer geëxperimenteerd met meer verscheidene wijndruiven en lagere opbrengsten, waardoor er steeds meer kwaliteitswijnen worden gemaakt. Bodegas Yuntero is hier een goed voorbeeld van en is prijs-kwalitatief erg aantrekkelijk door de goedkope grondprijzen die La Mancha kenmerken, maar ook Bodegas Verum maakt prachtige wijnen die land en familiehistorie reflecteren.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Gran Cueva 2007 | Mousserende wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2021 - gosidesign