Witte wijn zoeken

Chardonnay 2016 | Witte wijn | Argentinië
€ 12,50

Bodegas Verum, Chardonnay 2016 | Witte wijn | Argentinië

Argentinië | Wit | Droog

Een heerlijk verfrissende Chardonnay die daarmee direct een expressie is van het koele klimaat van Patagonië. Verse smaken van limoen, grapefruit en groene appel staan dan ook op de voorgrond. Heerlijk bij witvis!

Wijnhuis Bodegas Verum
Land Argentinië
Streek Patagonië
Smaak Wit
Wijnsoort Droog
Druivensoort Chardonnay
Jaar 2016
Gerechten Visgerechten
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Bodegas Verum

Bodegas Verum is gelegen in Tomelloso te La Mancha, één van de grootste wijnbouwregio's in de wereld. De filosofie van het wijnhuis is dat wijn maken moet gebeuren in de wijngaarden en niet of zo min mogelijk in de kelders. Veel van de wijnstokken van Bodegas Verum zijn meer dan 50 jaar oud, wat zorgt voor complexe en geconcentreerde wijnen. Wijn wordt bij Bodegas Verum dan ook gezien als een reflectie van het land en de lessen geleerd in het verleden.

Vanuit die principes werkt Bodegas Verum elke dag om wijnen te maken die dit reflecteren, wijnen van kwaliteit en hun eigen karakter. De druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt en naast de traditionele wijnen worden ook innovatievere wijnen gemaakt. Wij zijn heel blij met de wijnen van Bodegas Verum, met hun eigen karakter en mooie expressiviteit. 

Hiernaast werkt Bodegas Verum ook samen met Bedega Del Rio Elorza in het zuiden van Argentinië: Patagonië. In dit koele klimaat maken ze mooi elegante stijlen Malbec, Pinot Noir en Chardonnay. Zeker het proberen waard!

Patagonië

Pategonië is een enorme provincie in Zuid-Argentinië met een groot areaal aan prachtig natuurlijk land onbeïnvloed door de mens. Het is dan ook maar lichtelijk bevolkt, maar heeft de laatste decenia een duidelijke imigratiestroom gezien van mensen die kansen zien in het relatief ongecultiveerde land. Terwijl het westen begrenst wordt door fantastische bergketens en idyilische meren en het oosten door eindeloze stranden, bevinden de wijngaardgebieden van Patagonië zich in het noorden in de regio's Rio Negro en La Pampa. 

In deze gebieden is een relatief groot aanbod van water door de brede rivieren die door het land stromen. Verder is het terroir gebaseerd op wijngaarden op grote hoogte (1600-2800 mtr.) en sterke west-zuidoostelijke winden. Hierdoor is de gemiddelde temperatuur in Patagonië lager dan in de rest van het land, wat leidt tot elegantere wijnen van Pinot Noir en Chardonnay. Koele nachten, een lang groeiseizoen en ongevoeligheid voor smimmelziekten maken dat de regio een enorm potentieel heeft tot verdere ontwikkeling.

En dat heeft het de afgelopen decennia gezien! Sinds 20 jaar geleden is het wijngaardgebied in de regio enorm gegroeid. Malbec blijft nog steeds de boventoon voeren, maar andere druiven zoals Pinot Noir laten het elegante karakter van het terroir zien. Dit belooft veel! Bodegas Verum heeft dan ook erg mooie wijnen van Malbec, Pinot Noir en Chardonnay en bovendien voor een zacht prijsje. Ontdek Patagonië met deze wijnen, wij denken dat je aangenaam verrast zult zijn!

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Chardonnay 2016 | Witte wijn | Argentinië - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2021 - gosidesign