Alfiero Boffa

Alfiero Boffa is gespecialiseerd in de productie van Barbera d'Asti Superiore toen hij vanaf 1984 ging experimenteren met aparte vinificaties van de verschillende wijngaarden. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de geboorte van vier Crus vernoemd naar de oude naam van de bijbehorende wijngaarden: Cua Longa, More, Muntrivè en La Riva.

Na evaluatie van de potentiële kwaliteiten van elke wijngaard, heeft Alfiero Boffa een belangrijke tweede stap genomen in de kelder. Afgezien van de selecties van de crus koos hij elk jaar verschillende percentages van de Crus om nog twee andere wijnen te creëren; twee Cuvées welke verder worden opgevoed in vaten van verschillende houtsoorten. Deze wijnen zijn de Collina della Vedova en Velo di Maya. Het doel van het maken van zowel de Crus als de Cuvées is om duidelijk te maken dat er twee manieren zijn om een grote Barbera te vervaardigen.

De vier Crus, gemaakt in de ouderwetse stijl, worden gemaakt volgende de traditionele criteria met betrekking tot de vinificatie en verdere opvoeding, je zou kunnen zeggen dat ze zijn geboren in de wijngaard met zo min mogelijk aanpassingen in de kelder door de wijnmaker. Aan de andere kant is er de moderne manier van het maken van de twee Cuvées waarbij de wijnmaker de wijn meer creëert in de kelder volgens zijn persoonlijke filosofie en ambitie. Het landgoed Vigne Unichi di Alfiero Boffa bestaat uit 25 hectare wijngaarden gelegen in San Marzano di Oliveto, Moasca en Nizza Monferrato.

Er zijn geen producten van dit wijnhuis.
Alfiero Boffa - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2023 - gosidesign