Wijncursus WSET - Level 2 Intermediate Course

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar het mysterieuze omtrent wijn? Hoe komt het dat een wijn zo smaakt en hoe kies ik wijn bij spijs? Zo ja, dan is dit echt iets voor jou! 

Vin Munnen Wijnen organiseert elk jaar de Intermediate Certificate cursus, welke is ontwikkeld door de “Wine and Spirit Education Trust” (WSET) in Londen. Met 3.600 cursisten per jaar in 55 landen de is de WSET de grootste en meest presigieuze wijnopleider ter wereld. Andor is de eigenaar van Vin Munnen Wijnen en zal de wijncursus verzorgen. Zelf verzorgt hij al 8 jaar wijncursussen in de regio Zuid-Limburg en is in die tijd uitgegroeid tot een bekende wijnkenner binnen de regio.

wijncursus maastricht

In het voorjaar beginnen we met de nieuwe cursus die 8 weken lang op de dinsdagavond zal worden gegeven. Hierbij krijg je een enorme schat aan informatie over de verschillende wijngebieden, de daar bijbehorende wijnstijlen en de druiven die worden gebruikt. Elke avond zal beginnen met ongeveer een uur behandeling van de theorie, waarna de verschillende wijnen geproefd gaan worden. Zo krijg je op een lesavond bijvoorbeeld 8 verschillende Chardonnays te proeven, zodat je een steeds beter begrip krijgt van de wijnen en de verschillende wijnstijlen. Uiteindelijk, en dit is het moeilijkste, moet je de verschillende smaken en aroma's kunnen beschrijven die je ervaart bij het proeven van elke wijn. Zoals vaker gezegd: oefening baart kunst!

Locatie: Meesters in wijn Maastricht (St Pieterstraat 52A, parkeren kan vlakbij)
Data: 27 mrt, 3,10,17,24 april, 1,8,15 mei
Tijd: 19:30 - 22:00
Kosten € 550,- inclusief cursusboek, alle te proeven wijnen en examen.
Aanmelden en meer informatie: andor@vinmunnen.nl

Interesse? Bel 06-14371327 of mail naar andor@vinmunnen.nl.

Wijncursus WSET - Level 2 Intermediate Course © 2019 - gosidesign