Pas in de jaren '70 van de 20ste eeuw werd door een wijnmaker in Rioja erkend dat Rueda als wijnregio ideaal is om frisse, fruitige en droge witte wijnen te maken van de verdejo-druif. De relatief arme bodem van de regio is ideaal voor de wijnstokken van deze druif om kwalitatief mooie wijnen van te produceren. In 1980 kreeg de regio de DO-status en sindsdien is de verdejo niet meer uit Rueda weg te denken. Witte wijnen uit Rueda moeten dan ook van minimaal 50% verdejo-druiven gemaakt zijn, geblend met Viura en/of Sauvignon Blanc.
De beste verdejo's zijn echter cépagewijnen en hebben een fris karakter van groene appeltjes, fijne zuren en aroma's van rijpe steenvruchten. Dit geldt ook voor de Verdejo van Dominio de Verderrubí: 100% verdejo druiven en een ongelofelijk expressieve smaak- en geurbeleving. Heerlijk verfrissende zomerwijn. Minder typisch voor verdejo is opvoeting op houten barriques. De verdejo die we met dit karaker verkopen heet dan ook "Atipyque". In dit geval eerder intense tonen van rijpe appel, peer en vol van vanille.