Ribera del Duero

Een van de bekendste wijngebieden van Spanje waar men vooral rode wijn maakt op basis van de Tempranillo druif. Van oudsher werd er veel hout in de wijn gebruikt maar tegenwoordig zie je steeds meer "Joven" en "Roble" op de markt komen waarin het houtgebruik afwezig of tot een minimum beperkt is. Het fruit voert dan de boventoon en het terroir heeft meer invloed op de aroma's en smaken die de wijnen rijk zijn.

Over het algemeen worden in dit gebied tegenwoordig zeer moderne vinificatietechnieken gebruikt om kwalitatief hoge en intense wijnen te kunnen produceren. Ook de ligging van het gebied langs de Duero zorgt voor de nodige afkoeling 's nachts, wat de kwaliteit ook zeker ten goede komt. Hierdoor hebben de wijnen van Tempranillo vaak een flink lang ouderingspotentieel, wat de wijnen in combinatie met het aantrekkelijke prijs/kwaliteitsniveau erg aantrekkelijk maakt.

Dit geldt dan ook zeker voor de wijnen van Bodega San Mamés: een kwalitatief erg goed wijnhuis die krachtige, maar ook verfijnde en complexe wijnen weet te produceren. Hieronder kunt u de selectie wijnen van deze bodega vinden.

Er zijn geen producten van deze wijnstreek.
Ribera del Duero - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2017 - gosidesign