Loire

De Loire is gelegen ten zuiden van Normandië (cider), ten westen van Chablis en net ten noorden van Cognac. Het wijngebied is genoemd naar de rivier die helemaal vanuit het Massief Centraal begint en tot aan de kust van Bretagne rijkt. Met een breedte van ruim 200km van west naar oost valt de Loire op te delen (van west naar oost) in de gebieden Nantais, Anjou-Saumur, Touraine en Centre.

De wijnen in het Loiredal moeten het voornamelijk hebben van hun elegantie en onderscheiden zich met hun lichtere stijl wijnen met een friszuur karakter. Dit past dan ook bij het terroir, wat zeer noordelijk gelegen is waarbij zomers lang niet altijd evenveel zonuren kennen. 

De beroemdste wijnen uit het Loiredal komen van Sancerre en Pouilly-Fumé: twee dorpjes in het oosterlijk gelegen Centre. Uiteindelijk is deze regio erg klein, met twee dorpjes die tegenover elkaar liggen aan beide kanten van de rivier. De beste wijngaarden liggen op een flint/kalkbodem met een zuidexposie wat een mooi elegante en zeer minerale stijl oplevert met veel diepgang en lengte. Ons wijnhuis Domaine Reverdy Ducroux is gelegen te Sancerre en heeft daar verschillende wijngaarden met even verschillende terroirs, wat wijnen met een subtiel verschillend karakter opleverd.

Aantal weergegeven:
Sorteer op:
Sancerre Blanc Beau Roy 2017 | Witte wijn | Frankrijk
Mooi expressief in zijn witte en gele fruit, met aroma's van appel en citrus. Citroen op de voorgron....
Frankrijk | Wit | Droog
€ 17,00
Excl. BTW: € 14,05
Loire - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2018 - gosidesign