Hele interessante wijn, gewoon zo op tafel, of om te combineren bij je avondeten. Denk dan vooral aan ossenhaas met een sjalottenjus en truffel. Ook heerlijk bij de vlees- en tomatensauzen van de Italiaanse keuken!
Wijnhuis | Domaine des Deux Ruisseaux |
Land | Frankrijk |
Streek | Languedoc |
Smaak | Rood |
Wijnsoort | Droog |
Druivensoort | Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon |
Jaar | 2016 |
Gerechten | BBQ, Gegrilde Tournedos |
Domaine des Deux Ruisseaux, Cuvée Gilbert 2016
Frankrijk, Languedoc-Rousillon
Alcohol: 13.5%
Druiven: Merlot, Cabernet-Sauvignon en Syrah (allen 33%)
Extra informatie:
Kleur:
Intense, paars-rode kleur.
Geuren:
Intense aroma’s van bosbessen en zwarte bes. Tonen van zoethout, kruidnagel en truffel. Wijn is voor zijn leeftijd flink complex in de neus.
Smaken:
Weer heerlijke volle smaken van bosbessen en zwarte bes. Mooie structuur in de wijn door de zachte fruittannines. Smaken van zoethout en truffel komen in de mond subtieler naar voren dan in de neus. Vol mondgevoel en verrassende complexiteit!
Extra beschrijving:
Hele interessante wijn, gewoon zo op tafel, of om te combineren bij je avondeten. Denk dan vooral aan ossenhaas met een sjalottenjus en truffel. Ook heerlijk bij de vlees- en tomatensauzen van de Italiaanse keuken!
Domaine des Deux Ruisseaux is een klein wijnhuis uit de Languedoc welke hele scherpgeprijsde wijnen maakt van voornamelijk Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Het wijnhuis is in handen van de familie Valery, die ook wijnhuis Château Le Thou beheert. Al drie generaties wordt de kunst van het wijnmaken doorgegeven van vader op zoon. In 1956 kocht Gilbert Valery de eerst 30 hectare land, en begon met het verbouwen van de druiven. Jaren later wordt dit voortgezet door kinderen Patricia en Michel Valery, die vervolgens in 1989 beginnen met het maken van de eerste wijnen.
Languedoc-Roussillon is één van de grootste wijngebieden in Frankrijk en strekt zich uit langs de zuidoostkust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. De wijngaarden van Domaine des Deux Ruisseaux bevinden zich zo'n 75 kilometer boven de Spaanse grens, ten zuid-westen van Montpellier. Het gebied heeft een droog klimaat met veel zon, en de grond is er uitermate geschikt voor het maken van mooie wijnen.
Languedoc-Roussillon is the largest wine region of France, and is approximately the same area as the "région Languedoc-Roussillon". It stretches from the south east coast of the Rhone up until the Spanish border. It is a perfect region for cultivating grapes, due to its natural circumstances such as bare slopes, dry climate and much sunlight.
The region characterizes itself with the (more or less) traditional terroir wines, mostly reds. Some of these wines have received an AOC (Appellation d'origine contrôlee) at this point, the wine from Fitou being the first in 1948. In the eighties they were followed by Faugères, St-Chinian, Minervois, Corbières and Coteaux du Languedoc, which is now called Languedoc. With 50.000 hectares and 121 municipalities, Languedoc is the largest appellation of this region.