Rode Wijn zoeken

Vurria Nero d'Avola 2015 | Rode wijn | Italië
€ 12,00

Di Giovanna, Vurria Nero d'Avola 2015 | Rode wijn | Italië

Italië | Rood | Droog

Een mooie balans in deze wijn met een expressie van rijp zwart fruit, verse kruiden en mineralen. 

Wijnhuis Di Giovanna
Land Italië
Streek Sicilië
Smaak Rood
Wijnsoort Droog
Druivensoort Nero d'Avola
Jaar 2015
Gerechten Wild, Rood Vlees, Pasta
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Di Giovanna, Vurria Nero d’Avola 2015
Italië, Sicilië
Alcohol: 13,5%
Druiven: 100% Nero d’Avola.
Extra: Volledig biologische productie, 50% 6 maanden gerijpt in Franse barrique.

Kleur:
Bordeauxrood.

Aroma’s:
In de neus veel aroma’s van krachtig zwart fruit. Bramen, zwarte bessen, pruimen en kersen. Hints van viooltjes. Lekker peperig, dus ook ruim voldoende pit. Hints van chocolade en vanille. Ruikt lekker krachtig en complex.

Smaken:
Lekker pittige smaken van krachtig zwart fruit, maar wel een fluweel mondgevoel. Een breed scala van smaken komt in de mond langs. Veel zwart fruit, maar ook zwarte peper, chocolade, hints van houtgebruik en vanille. Lange finale met veel complexiteit.

Extra beschrijving:
Een mooie Siciliaan, die zeker krachtig is, maar ook een hele mooie balans heeft. Je blijf aan de wijn ruiken, telkens valt er weer een nieuw iets te ontdekken. Voor liefhebbers dus! Zal zeer smakelijk zijn bij Italiaanse ragu of bij een bistecca da Fiorentina.

Di Giovanna

Di Giovanna is als sinds vele generaties een echt familiebedrijf uit de heuvels van Sicilië. Vanaf 1860 hebben ze de eerste wijngaarden gepland en sindsdien hebben ze met onwrikbare toewijding en passie aan hun wijnen gewerkt. Na een uitgebreide studie van het microklimaat en de types bodem werd in 1985 besloten de druiven hierop aan te passen voor de beste expressie van het terroir.

Naast de bekende internationale druiven gebruikt Di Giovanna voornamelijk inheemse druiven, zoals de Grillo, Nero d'Avola en Nerello Mascalese. De stijl van de wijnen is gericht op frisheid, fruit- en terroirexpressie. Houtgebruik is daarom gelimiteerd en dit resulteert in lichtere wijnen dan je misschien gewend bent van Zuid-Italië. Wij zijn zelf erg blij met deze keuze, omdat het de balans in de wijnen ten goede komt.

Sicilië

Sicily, the most southern peninsula of Italy, is the largest wine producing region in Italy covering a surface of 200.000 hectares land. The warm temperatures, the sea breeze and the hilly landscapes make Sicily very suitable for producing wine. Partly due to the wind, the vines hardly ever need to be treated with chemicals, causing the majority of the products to be entirely organic and biologic.

Although the reputation of the (usually small and unknown) wineries were not Europe's bests, the current Sicilian wines are rapidly gaining popularity. Nowadays Sicily is one of the most known Italian wine regions, which amongst others happened thanks to the characteristic, native grape varieties such as Cataratto and Zibibbo. Almost a 90% of the wine production in Sicily is dessert wine, which is mostly because of the very successful Marsala dessert wines. Despite the fame around the Marsala wines and the labelling of Sicily as a dessert wine region, this particular wine is currently hardly ever drunk but is rather used in dishes. Contrarily, the red and white wines are emerging rapidly and nowadays we can find a very fine collection of quality wines, both red and white, that were produced in Sicily.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:




Vurria Nero d'Avola 2015 | Rode wijn | Italië - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2019 - gosidesign