Rosé wijn zoeken

Gerbino Rosato di Nerello Mascalese 2016 | Rosé wijn | Italië
€ 8,95

Di Giovanna, Gerbino Rosato di Nerello Mascalese 2016 | Rosé wijn | Italië

Italië | Rosé | Droog

Verfrissende rosé van de inheemse druif Nerello Mascalese. Je waant jezelf in Sicilië! Heerlijk bij de barbecue, maar ook bij een kalfstartaar. 

Wijnhuis Di Giovanna
Land Italië
Streek Sicilië
Smaak Rosé
Wijnsoort Droog
Druivensoort Nerello Mascalese
Jaar 2016
Gerechten Salades, Kalfstartaar
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Di Giovanna, Gerbino Rosato di Nerello Mascalese 2016
Italië, Sicilië
Alcohol: 13,5%
Druiven: 100% Nerello Mascalese
Extra: Volledig biologische productie.

Kleur:
Licht zalmroze.

Aroma’s:
De zomer in een glas! Frambozen, aardbeien en verse kruiden zorgen voor een verfrissend geurbeleving. Denk bij verse kruiden aan hints van tijm en rozemarijn. Ook hints van kersen en rode bessen.

Smaken:
In de mond al even verfrissend. Zijdezacht mondgevoel met op de voorgrond een groot pallet van rood fruit. Rode bessen, jonge aardbei, kersen en frambozen. Ook een lichte mineraliteit in de afdronk. Een sappige wijn met enorm veel inhoud

Extra beschrijving:
Verfrissende rosé van de inheemse druif Nerello Mascalese. Je waant jezelf in Sicilië! Heerlijk bij de barbecue, maar ook bij een kalfstartaar. 

Di Giovanna

Di Giovanna is als sinds vele generaties een echt familiebedrijf uit de heuvels van Sicilië. Vanaf 1860 hebben ze de eerste wijngaarden gepland en sindsdien hebben ze met onwrikbare toewijding en passie aan hun wijnen gewerkt. Na een uitgebreide studie van het microklimaat en de types bodem werd in 1985 besloten de druiven hierop aan te passen voor de beste expressie van het terroir.

Naast de bekende internationale druiven gebruikt Di Giovanna voornamelijk inheemse druiven, zoals de Grillo, Nero d'Avola en Nerello Mascalese. De stijl van de wijnen is gericht op frisheid, fruit- en terroirexpressie. Houtgebruik is daarom gelimiteerd en dit resulteert in lichtere wijnen dan je misschien gewend bent van Zuid-Italië. Wij zijn zelf erg blij met deze keuze, omdat het de balans in de wijnen ten goede komt.

Sicilië

Sicily, the most southern peninsula of Italy, is the largest wine producing region in Italy covering a surface of 200.000 hectares land. The warm temperatures, the sea breeze and the hilly landscapes make Sicily very suitable for producing wine. Partly due to the wind, the vines hardly ever need to be treated with chemicals, causing the majority of the products to be entirely organic and biologic.

Although the reputation of the (usually small and unknown) wineries were not Europe's bests, the current Sicilian wines are rapidly gaining popularity. Nowadays Sicily is one of the most known Italian wine regions, which amongst others happened thanks to the characteristic, native grape varieties such as Cataratto and Zibibbo. Almost a 90% of the wine production in Sicily is dessert wine, which is mostly because of the very successful Marsala dessert wines. Despite the fame around the Marsala wines and the labelling of Sicily as a dessert wine region, this particular wine is currently hardly ever drunk but is rather used in dishes. Contrarily, the red and white wines are emerging rapidly and nowadays we can find a very fine collection of quality wines, both red and white, that were produced in Sicily.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:




Gerbino Rosato di Nerello Mascalese 2016 | Rosé wijn | Italië - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2018 - gosidesign