Rode Wijn zoeken

Vurria Nerello Mascalese 2014 | Rode wijn | Italië
€ 11,95

Di Giovanna, Vurria Nerello Mascalese 2014 | Rode wijn | Italië

Italië | Rood | Droog

Unieke smaakbeleving bij een unieke druif uit Sicilië. Rokerig, peperig en een mooi boeket van rode kers en bessen. 6 maanden op tweedejaars Franse barrique geeft de wijn extra kracht. 

Wijnhuis Di Giovanna
Land Italië
Streek Sicilië
Smaak Rood
Wijnsoort Droog
Druivensoort Nerello Mascalese
Jaar 2014
Gerechten Wild, Rood Vlees, Pasta
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Di Giovanna, Vurria Nerello Mascalese 2014
Italië, Sicilië
Alcohol: 13,5%
Druiven: 100% Nerello Mascalese
Extra: Volledig biologische productie, 50% 6 maanden gerijpt in Franse barrique.

Kleur:
Robijnrood.

Aroma’s:
Gemiddelde intensiteit in de neus. Lekker kruidig en spicy. Aroma’s van rijpe kersen, bramen en zwarte bessen, mooi in balans met tonen van zwarte peper, kruidnagel en laurier. Weinig tot geen hints van het houtgebruik.

Smaken:
Diezelfde kruidigheid in een vol, maar zacht mondgevoel. Bijna geen tannine en dus heel soepel. De smaken komen goed overeen met de aroma’s, maar nu zit er ook iets extra bij. Een klein bittertje in de afdronk: jeneverbes en pure chocolade! Langslepende, warme afdronk.

Extra beschrijving:
Mooi dat het houtgebruik binnen de perken is gebleven. Hierdoor heb je een mooie fruitexpressie en kruidigheid in de wijn. Mocht het in seizoen zijn, dan zal een ragù di cinghiale hier perfect bij passen. 

Di Giovanna

Di Giovanna is als sinds vele generaties een echt familiebedrijf uit de heuvels van Sicilië. Vanaf 1860 hebben ze de eerste wijngaarden gepland en sindsdien hebben ze met onwrikbare toewijding en passie aan hun wijnen gewerkt. Na een uitgebreide studie van het microklimaat en de types bodem werd in 1985 besloten de druiven hierop aan te passen voor de beste expressie van het terroir.

Naast de bekende internationale druiven gebruikt Di Giovanna voornamelijk inheemse druiven, zoals de Grillo, Nero d'Avola en Nerello Mascalese. De stijl van de wijnen is gericht op frisheid, fruit- en terroirexpressie. Houtgebruik is daarom gelimiteerd en dit resulteert in lichtere wijnen dan je misschien gewend bent van Zuid-Italië. Wij zijn zelf erg blij met deze keuze, omdat het de balans in de wijnen ten goede komt.

Sicilië

Sicily, the most southern peninsula of Italy, is the largest wine producing region in Italy covering a surface of 200.000 hectares land. The warm temperatures, the sea breeze and the hilly landscapes make Sicily very suitable for producing wine. Partly due to the wind, the vines hardly ever need to be treated with chemicals, causing the majority of the products to be entirely organic and biologic.

Although the reputation of the (usually small and unknown) wineries were not Europe's bests, the current Sicilian wines are rapidly gaining popularity. Nowadays Sicily is one of the most known Italian wine regions, which amongst others happened thanks to the characteristic, native grape varieties such as Cataratto and Zibibbo. Almost a 90% of the wine production in Sicily is dessert wine, which is mostly because of the very successful Marsala dessert wines. Despite the fame around the Marsala wines and the labelling of Sicily as a dessert wine region, this particular wine is currently hardly ever drunk but is rather used in dishes. Contrarily, the red and white wines are emerging rapidly and nowadays we can find a very fine collection of quality wines, both red and white, that were produced in Sicily.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:




Vurria Nerello Mascalese 2014 | Rode wijn | Italië - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2017 - gosidesign