Lichter dan het zware werk uit Sicilië maar oh zo smakelijk. Vol, fruitig en kruidig, deze wijn is breed inzetbaar.
Wijnhuis | Di Giovanna |
Land | Italië |
Streek | Sicilië |
Smaak | Rood |
Wijnsoort | Droog |
Druivensoort | Cabernet Sauvignon, Merlot, Nero d'Avola, Syrah |
Jaar | 2016 |
Gerechten | Wild, Rood Vlees, Pasta |
Di Giovanna, Gerbino Rosso 2016
Italië, Sicilië
Alcohol: 14%
Druiven: 35% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 15% Nero d’Avola & 15% Syrah.
Extra: Volledig biologische productie, 30% drie maanden gerijpt in Franse barrique.
Kleur:
Bordeauxrood.
Aroma’s:
In de wijn ruik je volle aroma’s van zwart fruit. Bramen, zwarte bessen, pruimen en kersen. Hints van viooltjes. Lekker peperig, dus ook ruim voldoende pit. Ruikt mooi jeugdig!
Smaken:
Lekker pittige smaken van jeugdig zwart fruit, maar wel een zacht mondgevoel. Een breed scala van smaken komt in de mond langs. Veel zwart fruit, maar ook zwarte peper, hints van houtgebruik en vanille. Lange finale.
Extra beschrijving:
Mooie mix van fruit, kruidigheid en smaken van houtgebruik. Erg goed in balans. Zal zeer smakelijk zijn bij Italiaanse ragu of bij een bistecca da Fiorentina.
Di Giovanna is als sinds vele generaties een echt familiebedrijf uit de heuvels van Sicilië. Vanaf 1860 hebben ze de eerste wijngaarden gepland en sindsdien hebben ze met onwrikbare toewijding en passie aan hun wijnen gewerkt. Na een uitgebreide studie van het microklimaat en de types bodem werd in 1985 besloten de druiven hierop aan te passen voor de beste expressie van het terroir.
Naast de bekende internationale druiven gebruikt Di Giovanna voornamelijk inheemse druiven, zoals de Grillo, Nero d'Avola en Nerello Mascalese. De stijl van de wijnen is gericht op frisheid, fruit- en terroirexpressie. Houtgebruik is daarom gelimiteerd en dit resulteert in lichtere wijnen dan je misschien gewend bent van Zuid-Italië. Wij zijn zelf erg blij met deze keuze, omdat het de balans in de wijnen ten goede komt.
Sicily, the most southern peninsula of Italy, is the largest wine producing region in Italy covering a surface of 200.000 hectares land. The warm temperatures, the sea breeze and the hilly landscapes make Sicily very suitable for producing wine. Partly due to the wind, the vines hardly ever need to be treated with chemicals, causing the majority of the products to be entirely organic and biologic.
Although the reputation of the (usually small and unknown) wineries were not Europe's bests, the current Sicilian wines are rapidly gaining popularity. Nowadays Sicily is one of the most known Italian wine regions, which amongst others happened thanks to the characteristic, native grape varieties such as Cataratto and Zibibbo. Almost a 90% of the wine production in Sicily is dessert wine, which is mostly because of the very successful Marsala dessert wines. Despite the fame around the Marsala wines and the labelling of Sicily as a dessert wine region, this particular wine is currently hardly ever drunk but is rather used in dishes. Contrarily, the red and white wines are emerging rapidly and nowadays we can find a very fine collection of quality wines, both red and white, that were produced in Sicily.