Rode Wijn zoeken

Las Ocho 2015 (Magnum) | Rode wijn | Spanje
€ 39,50

Chozas Carrascal, Las Ocho 2015 (Magnum) | Rode wijn | Spanje

Spanje | Rood | Droog

Gemaakt van de 8 gangbare blauwe druiven uit de regio Utiel-Requena. 14 maanden in Franse barrique. Heerlijk vol van donker fruit, zacht en krachtig. Tonen van balsamico en chocolade in de afdronk.

0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Chozas Carrascal

Ons nieuwe wijnhuis Chozas Carrascal ligt 300km onder Barcelona, in Valencia. Deze stad is traditioneel gezien niet het thuis van de Cava, maar dat betekent zeker niet dat de kwaliteit eronder te leiden heeft. Dat blijkt ook wel bij onze nieuwe Cava, die zich onderscheid in zijn zachtheid en zuivere expressie. Samen met 10 van onze klanten kwam deze Cava er het beste uit.

Chozas Charrascal is een echt familiebedrijf, met vader en moeder als wijnliefhebbers, en zoon en dochter als wijnmaker en marketeer. De familie heeft een visie van respect voor traditie, maar ook het gebruik van innovatie om hun wijnen op een hoger niveau te tillen. Ze verwoorden dit zelf het mooiste: "Challenging and questioning the established views are in our genes. We respect and value the traditional techniques, but we want always to go further and add innovation." Een voorbeeld hiervan is het gebruik van beton in plaats van rvs om de wijnen te laten vergisten. Met de dikkere wanden en de opvallende eivorm is er voldoende isolatie én natuurlijke circulatie van het druivenvocht. 

Ook wordt er bij Chozas Charrascal 's nachts geoogst om de druiven zo weinig mogelijk te laten oxideren en wordt er 100% biologisch gewerkt! De expertise en passie is duidelijk bij het proeven van de wijnen. Expressief, zuiver en heel mooi in balans. Wij zijn trots op deze nieuwe aanwinst.

Utiel-Requena

Utiel requena is van de drie D.O.'s van Valencia die het meest landinwaarts is gelegen. Utiel Requena ligt tussen de zee en de centrale hoogvlakte van Spanje en was vroeger bekend vanwege de 'doble pasta' een zware rode wijn. De wijngaarden liggen tussen de 600 en 900 meter hoogte.

De bodem in het noorden is alluviaal en in het zuiden is de basis vaak zandsteen met mergel en leem. Het klimaat is er continentaal met mediterrane invloeden. In de zomer kan de temperatuur stijgen tot 40 graden Celsius en in de koude winters kan het wel -15 graden Celsius worden. De gemiddelde jaartemperatuur is 13,9 graden Celsius. Voornamelijk in de lente en de herfst valt er regen en per jaar schijnt de zon er zo'n 2500 uur.

Druiven die hier geteeld worden zijn onder andere Tempranillo, Garnacha Tinta, Macabeo, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merseguera. Pago de Tharsys gebruikt minder conventionele druiven voor de regio. Zo worden van Merlot, Albarino en Godello fantastisch elegante wijnen gemaakt met een zeer goed ouderingspotentieel. Omdat de druiven bij deze producent 's nachts geplukt worden is de uiting van het fruit en de kwaliteit in de fles deste hoger.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Las Ocho 2015 (Magnum) | Rode wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2021 - gosidesign