Witte wijn zoeken

Epilogo Blanco 2018 | Witte wijn | Spanje
€ 8,50

Bodegas Yuntero, Epilogo Blanco 2018 | Witte wijn | Spanje

Spanje | Wit | Droog

Rond, fruitig en met een aangename zachte afdronk. Ideale feestwijn!

Wijnhuis Bodegas Yuntero
Land Spanje
Streek La Mancha
Smaak Wit
Wijnsoort Droog
Druivensoort Sauvignon Blanc, Muskat
Jaar 2017
Gerechten Aperitief, Gevogelte, Vis, Wit Vlees
4 beoordeling(en).    4 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Bodegas Yuntero, Epilogo Blanco 2018
Spanje, La Mancha DO
Alcohol: 13 %
Druiven: 100% Sauvignon Blanc, 
 

Kleur:

Licht citroengeel.

Geuren:

Fris, bloemig en exotisch tegelijkertijd. Aan de ene kant frisse geuren van citroen, maar tegelijkertijd ‘zoetere’ exotische aroma’s van passievrucht en ananas. Expressieve en florale neus.

Smaak:

Vol mondgevoel met redelijk wat zuren, wel goed in balans. Zoals in de neus smaken van frisse citroen en redelijk wat mineraliteit. Zachte, aromatische wijn met smaken van exotische vruchten zoals passievrucht en mango en… weer die bloemigheid! Complexer dan je zou verwachten voor deze prijs.

Extra beschrijving

Erg mooie wijn voor het geld. Interessant hoe de kleine toevoeging van Muskat de wijn een extra dimensie geeft. Een duidelijk voorbeeld van een geslaagd experiment uit La Mancha! Prima om zo te drinken, maar ook erg lekker bij wat pittiger gekruid gevogelte.

Bodegas Yuntero

Bodegas Yuntero is onderdeel van de Jesús del Perdón coöperatie. Deze coöp werd in 1954 opgericht om de belangen van 102 kleine zelfstandige wijnproducenten in La Mancha te behartigen. Vanaf 1977 werd de coöperatie toegevoegd aan de D.O. La Mancha. Sindsdien is het erg hard gegaan en de coöperatie is uitgegroeid tot een van de grotere spelers binnen de interantionale wijnwereld.

Normaal gesproken doet Vin Munnen geen zaken met dit soort grote spelers omdat over het algemeen de kwantiteit boven de kwaliteit gaat bij dit soort bedrijven. Deze coöp heeft echter naast de volumewijnen ook de intentie om op kleine schaal een markt te ontwikkelen voor hun luxe wijnen. Omdat natuurlijk wel gebruik kan worden gemaakt van de deskundigheid en de infrastructuur van de coöp kunnen deze wijnen heel scherp in de markt worden gezet.

Voor de Epilogo Roble, de Epilogo Blanco en de Epilogo Viognier heeft Vin Munnen de exclusieve rechten weten te verkrijgen voor Nederland.

La Mancha

La Mancha is het centrale wijngebied van Spanje en met 20 miljoen hectoliter wijnproductie per jaar het meest productieve wijnbouwgebied. Hier werd tot voor kort bijna alleen Airén verbouwd, een rode wijndruif die resistent is tegen wijnluis, en samen met de hoge temperaturen en de lage grondprijzen had dit als gevolg dat in La Mancha bijna alleen maar bulkwijnen werden geproduceerd. Tegenwoordig wordt er in deze regio weer meer geëxperimenteerd met meer verscheidene wijndruiven en lagere opbrengsten, waardoor er steeds meer kwaliteitswijnen worden gemaakt. Bodegas Yuntero is hier een goed voorbeeld van en is prijs-kwalitatief erg aantrekkelijk door de goedkope grondprijzen die La Mancha kenmerken, maar ook Bodegas Verum maakt prachtige wijnen die land en familiehistorie reflecteren.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Epilogo Blanco 2018 | Witte wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2021 - gosidesign