Rode Wijn zoeken

Epilogo Roble 2015 | Rode wijn | Spanje
€ 8,50

Bodegas Yuntero, Epilogo Roble 2015 | Rode wijn | Spanje

Spanje | Rood | Droog

Schitterend glas rode wijn uit La Mancha, Spanje met maar liefts 5 maanden opvoeding op nieuw Frans en Amerikaans eiken en dat voor deze prijs! 

Wijnhuis Bodegas Yuntero
Land Spanje
Streek La Mancha
Smaak Rood
Wijnsoort Droog
Druivensoort Tempranillo, Merlot
Jaar 2015
Gerechten Rood Vlees, Pasta, Stoofschotels, Kaas
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Bodegas Yuntero, Epilogo Roble 2015
Spanje, La Mancha DO
Alcohol: 13.5%
Druiven: 65% Tempranillo, 35% Merlot
Extra: 5 maanden gerijpt op nieuwe Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

Kleur:

Robijnrood.

Geur:

Uitgesproken geur van rijpe, bijna zoete kersen en flink wat vanille. Net als de blanco ruikt de wijn een heel fruitig met haast overrijp fruit maar wel mooi vol en zacht.

Smaken:

Volle, krachtige en rijpe smaken van aardbei, kers en bramen. Daardoor een vol mondgevoel met bovendien een sterke, maar zachte aanwezigheid van vanille door de opvoeding op jong eiken. Een stoer en erg goed gevuld glas wijn met een lange finale.

Extra beschrijving:

Een stoere, robuuste wijn die zich op de fles nog een paar jaar verder zal ontwikkelen. Zal goed combineren met een gegrilde rib-eye of een hamburger met roquefort en gekarameliseerde sjalotten. Flink veel waar voor je geld!

Bodegas Yuntero

Bodegas Yuntero is onderdeel van de Jesús del Perdón coöperatie. Deze coöp werd in 1954 opgericht om de belangen van 102 kleine zelfstandige wijnproducenten in La Mancha te behartigen. Vanaf 1977 werd de coöperatie toegevoegd aan de D.O. La Mancha. Sindsdien is het erg hard gegaan en de coöperatie is uitgegroeid tot een van de grotere spelers binnen de interantionale wijnwereld.

Normaal gesproken doet Vin Munnen geen zaken met dit soort grote spelers omdat over het algemeen de kwantiteit boven de kwaliteit gaat bij dit soort bedrijven. Deze coöp heeft echter naast de volumewijnen ook de intentie om op kleine schaal een markt te ontwikkelen voor hun luxe wijnen. Omdat natuurlijk wel gebruik kan worden gemaakt van de deskundigheid en de infrastructuur van de coöp kunnen deze wijnen heel scherp in de markt worden gezet.

Voor de Epilogo Roble, de Epilogo Blanco en de Epilogo Viognier heeft Vin Munnen de exclusieve rechten weten te verkrijgen voor Nederland.

La Mancha

La Mancha is het centrale wijngebied van Spanje en met 20 miljoen hectoliter wijnproductie per jaar het meest productieve wijnbouwgebied. Hier werd tot voor kort bijna alleen Airén verbouwd, een rode wijndruif die resistent is tegen wijnluis, en samen met de hoge temperaturen en de lage grondprijzen had dit als gevolg dat in La Mancha bijna alleen maar bulkwijnen werden geproduceerd. Tegenwoordig wordt er in deze regio weer meer geëxperimenteerd met meer verscheidene wijndruiven en lagere opbrengsten, waardoor er steeds meer kwaliteitswijnen worden gemaakt. Bodegas Yuntero is hier een goed voorbeeld van en is prijs-kwalitatief erg aantrekkelijk door de goedkope grondprijzen die La Mancha kenmerken, maar ook Bodegas Verum maakt prachtige wijnen die land en familiehistorie reflecteren.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Epilogo Roble 2015 | Rode wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2021 - gosidesign