Witte wijn zoeken

Epilogo Viognier 2015 | Witte wijn | Spanje
€ 8,00

Bodegas Yuntero, Epilogo Viognier 2015 | Witte wijn | Spanje

Spanje | Wit | Droog

Witte wijn uit La Mancha, Spanje van 100% Viognier. Heerlijk frisse, maar ook complex fruitige wijn. Zeer breed inzetbaar!

Wijnhuis Bodegas Yuntero
Land Spanje
Streek La Mancha
Smaak Wit
Wijnsoort Droog
Druivensoort Viognier, Muskat
Jaar 2015
Gerechten Aperitief, Gevogelte, Vis, Wit Vlees
0 beoordeling(en).    0 beoordeling(en).   |   Beoordeel

Bodegas Yuntero, Viognier 2015
Spanje, La Mancha DO
Alcohol: 12,5 %
Druiven: 100% Viognier

Kleur:
Licht citroengeel met een groene zweem.

Aroma’s:
Expressieve frisse, fruitige en bloemige wijn. Frisse aroma’s van citroen, groene appel en grapefruit, maar ook exotischer fruit met smaken van perzik, abrikoos en ananas. Door het hoge niveau van fruitigheid, plus tonen van bloemen, lijkt de wijn een “zoetje” te hebben. Hele aangename en verfrissende geuren.

Smaken:
Rond en zacht mondgevoel met verfijnde zuren en mooi in balans. Doordat zuren in de mond meer opvallen, krijgen de citrussmaken hier meer de boventoon. Toch ook exotischer fruit in de mond. Denk hierbij aan mango, ananas, abrikoos en een kleine hint van banaan. Afdronk die lang blijft aanhouden, indrukwekkend!

Extra beschrijving:
Interessante wijn. Aan de ene kant een goede doordrinker, maar aan de andere kant genoeg complexiteit voor de wijnliefhebber. Heerlijk in het zonnetje maar werkt ook erg goed aan tafel! Lekker bij Mediterraans gekruide vis- en gevogeltegerechten. 

Bodegas Yuntero

Bodegas Yuntero is onderdeel van de Jesús del Perdón coöperatie. Deze coöp werd in 1954 opgericht om de belangen van 102 kleine zelfstandige wijnproducenten in La Mancha te behartigen. Vanaf 1977 werd de coöperatie toegevoegd aan de D.O. La Mancha. Sindsdien is het erg hard gegaan en de coöperatie is uitgegroeid tot een van de grotere spelers binnen de interantionale wijnwereld.

Normaal gesproken doet Vin Munnen geen zaken met dit soort grote spelers omdat over het algemeen de kwantiteit boven de kwaliteit gaat bij dit soort bedrijven. Deze coöp heeft echter naast de volumewijnen ook de intentie om op kleine schaal een markt te ontwikkelen voor hun luxe wijnen. Omdat natuurlijk wel gebruik kan worden gemaakt van de deskundigheid en de infrastructuur van de coöp kunnen deze wijnen heel scherp in de markt worden gezet.

Voor de Epilogo Roble, de Epilogo Blanco en de Epilogo Viognier heeft Vin Munnen de exclusieve rechten weten te verkrijgen voor Nederland.

La Mancha

La Mancha is het centrale wijngebied van Spanje en met 20 miljoen hectoliter wijnproductie per jaar het meest productieve wijnbouwgebied. Hier werd tot voor kort bijna alleen Airén verbouwd, een rode wijndruif die resistent is tegen wijnluis, en samen met de hoge temperaturen en de lage grondprijzen had dit als gevolg dat in La Mancha bijna alleen maar bulkwijnen werden geproduceerd. Tegenwoordig wordt er in deze regio weer meer geëxperimenteerd met meer verscheidene wijndruiven en lagere opbrengsten, waardoor er steeds meer kwaliteitswijnen worden gemaakt. Bodegas Yuntero is hier een goed voorbeeld van en is prijs-kwalitatief erg aantrekkelijk door de goedkope grondprijzen die La Mancha kenmerken, maar ook Bodegas Verum maakt prachtige wijnen die land en familiehistorie reflecteren.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:
Epilogo Viognier 2015 | Witte wijn | Spanje - Vin Munnen Wijnen | Wijnhandel en WSET opleiding | Maastricht © 2019 - gosidesign